ATT GÖRA / FUNÄSFJÄLLEN

BO MITT I BYN

Boende i Prästgården kan njuta av att gångavståndet till allt man behöver. Granne med Prästgården ligger Café Loftet och pizzerian där man kan äta och dricka gott hela dagen. Det finns även andra resturanger, fik och matställen som du kan besöka till fots. Vill du bara ta en liten shoppingtur efter en dag i skidbacken, så har du nära till sportshoppar, Fjällgrens souvenirbutik, delikatessbutiker och mycket annat. Skiduthyrning ligger precis vägg i vägg med Prästgården. Och när du väl har din utrustning i ordning kan du slänga skidorna på axeln och ta dig snabbt till gondolbana eller längdspåren som ligger utanför dörren. Gångavstånd är det också till skoteruthyrning, och till bowlingbanor. 

AKTIVITETER FÖR ALLA

Utförsåkning, snöskoter, vinterfiske eller varför inte ta en guldtur med längdskidorna till en våffelstuga mitt på fjället? Om du inte har varit här förut, så finns det hjälp att få på det fina turistcentret. Där finns det också ett fantastiskt fjällmuseum som är värt ett besök, det är inte bara utställningar utan även en populär lekavdelning för barnen. 

GONDOLBANAN

Släng skidorna på axeln och traska iväg till backen! Från Prästgården har du gångavstånd till Gondolbanan som tar dig upp på Funäsdalsberget. Väl där kan du åka nedför, eller bara ta en fika i solen och njuta av utsikten över skarvarna, Funäsdalssjön och hela byn. Om sommaren kan man gå nedför berget på väldigt fin tur med fantastisk utsikt över fjällen.